Taal
de

 

Max. aantal personen:
Meerdaagse tocht 20 p.
Dagtocht               29 p.


Interieurfoto's én filmpje


Hoop Doet Leven Rookvrij Dagverblijf


Prijzen 2017


Beschikbaarheid

 

De bemanning

WIETSE VELDMAN

Ik ben al vroeg met varen begonnen, zodra ik klaar was met school ben ik op 16 jarige leeftijd in de zomer bij mijn oom gaan varen. Ik was alle vakanties en weekenden aan boord te vinden. Vanaf mijn 18de ben ik hele seizoenen gaan varen, om vervolgens de opleiding tot schipper te volgen. Vanaf 2001 vaar ik met veel plezier op de Hoop Doet Leven, waar ik in 2006 eigenaar van ben geworden.

Sinds de winter van 2008 vaar ik ook op sleepboten, een nieuwe uitdaging voor mij. Dit is voor mij een mooie combinatie, om naast het varen op de Hoop Doet Leven ook nog andere leuke dingen te doen.Arjan Waterland wisselt mij als schipper af op de Hoop Doet Leven en vaart het hoofdseizoen. Ik blijf een aantal tochten per jaar varen, naast de sleepwerkzaamheden.


MONIQUE HENDRIKSEN

Op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met zeilen. Vanaf mijn kleutertijd zeilde ik met mijn ouders elk weekend en iedere vakantie over Waddenzee en IJsselmeer. Ik bewonderde de grote platbodems van de bruine vloot die we vaak langs zagen varen. Door een mooie samenloop van omstandigheden ben ik in 1999 als invalmaat begonnen. Sindsdien heb ik op veel verschillende schepen gevaren in Nederland en op de Oostzee.

In 2002 heb ik de opleiding tot schipper gevolgd, waarna ik nog enkele jaren in Nederland als schipper heb gevaren. In 2008 besloot ik om weer aan de wal te gaan werken, en vaar ik samen met Wietse nog enkele tochten per jaar.

 

ARJAN WATERLAND EN VERENA GRÄSSLE

Arjan: Ik ben tot 2001 werkzaam geweest op een Hogeschool bij de Audio-Visuele Dienst. Intussen werd ik in 1993 invalmaat in Stavoren. In 2002 besloot ik het werken aan de wal op te geven, en sindsdien heb ik op veel verschillende schepen gevaren in Nederland en op de Oostzee. Het varen met gasten met uiteenlopende achtergronden beviel me zo enorm goed, dat ik in 2005 ging schipperen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Sinds 2009 zeil ik op de Hoop doet Leven. Verena en ik heten u van harte welkom op het schip en maken samen met u van elke tocht een onvergetelijke belevenis.

Verena: Enkele jaren geleden ben ik begonnen met varen bij goede vrienden die ook een charterschip hebben. Eerst als gast, later ook met wedstrijden mee en 2 jaar geleden als invalmaat. In 2009 heb ik 7 maanden onbetaald verlof genomen van mijn werk bij de kinderopvang in Stuttgart, en ben ik aan boord van de Hoop doet Leven gestapt om een heel seizoen als maat te werken. Ik heb het zo geweldig naar m’n zin op het schip dat ik komend seizoen weer meevaar.

 

 

STUDIO PIJP