Taal
de

 

Max. aantal personen:
Meerdaagse tocht 20 p.
Dagtocht               29 p.


Interieurfoto's én filmpje


Hoop Doet Leven Rookvrij Dagverblijf


Prijzen 2017


Beschikbaarheid

 

Geschiedenis

De Hoop Doet Leven werd in 1892 gebouwd als vrachtschip. Tot eind dertiger jaren voer ze onder zeil vracht naar Duitsland, Polen en Denemarken. Daarna werd er een motor ingebouwd. Tijdens de 2de wereldoorlog legden de Duitsers beslag op het schip en diende het als oorlogsschip met heuse kanonnen aan dek. Aan het einde van de oorlog wilden de oosterburen het schip niet teruggeven aan Nederland en brachten ze het in de buurt van Kopenhagen tot zinken.

Jaren later werd het schip geborgen en teruggebracht naar Nederland waar het onder motor vracht voer tot begin jaren 70. Vervolgens lag de Hoop Doet Leven een tijd werkeloos aan de kant omdat er geen vracht meer beschikbaar was voor kleine schepen.
Eind jaren 70 kocht de vorige eigenaar het schip. Hij bracht het weer onder zeil en bouwde benedendeks het vrachtruim om tot een accommodatie voor 20 personen. Sindsdien vaart de Hoop Doet Leven als charterschip op de Nederlandse wateren. 

Tijdens de verbouwing werd er zoveel mogelijk van haar oorspronkelijke uiterlijk hersteld. Het resultaat is een robuust schip, een snelle zeiler met mooie lijnen. Een schip dat bovendien onder alle omstandigheden rustig zeilt en goed te hanteren is. Toegankelijk voor jong en oud.

 

 

STUDIO PIJP